חלק גדול מההגדרות אינן קוהרנטיות וחלקן ג'יבריש מוחלט. לדוגמא 13זן, 15זן, 2 נך,. 13 נך ועוד. 12 זן. אם זה אנגרם אי אפשר להגדיר את אחת האותיות כמילה ואם לא. לא הבנתי. יש לא מעט הגדרות דו שלביות ואפילו יותר. 20 זן. שלא נדע =חס וחלילה = חו. יש גם הגדרות טריוויה עלומות כמו 18 זן ו 11 נך. יש גם הגדרות שלא הבנתי את התרתי אבל אולי זה רק אני. לטעמי אפשר אחרת וזה בשום אופן אינו אישי.
כל שאר ההגדרות להן ספקת סופרלטיבים מבלי לנמק, עדין ראויות בעיני. וזה שלא נהנית... הגיוני שתחרוק שיניים. לזה כוונתי :-) . ואנא ממך חסוך מעצמך וממני כנויי חיבה כגיבריש.
לא התכוונתי להעליב - יוסף בר ניב22 דצמ 2018, 23:58
אני מצטער ומתנצל. לא חשבתי שג'יבריש זו מילה מגונה. קראתי שוב את ההגדרות שהערתי לך והן לצערי אינן קוהרנטיות. אבל אם לדעתך זה בסדר, אז סבבה זה התשבץ שלך. לא הבנתי את ה"תחרוק שיניים" אבל לא נורא.
דוגמא להגדרה חד שלבית: דוד המלך (4): התשובה: אחאב. הסבר: אח אב הוא דוד ואחאב היה מלך בישראל. כאן להגדרה יש שני צדדים ברורים, שהמכנה המשותף שלהם הינו הפתרון (אחאב). דוגמא להגדרה דו שלבית: שליט מצרי בלי מנין אל שקבל כוס חלב (5): התשובה: סיסרא. הסבר: סיסי הינו שליט מצרי בלי האות יוד (מנין= 10= יוד) ו-רא הינו אל מצרי, וסיסרא קבל מיעל אשת חבר הקייני כוס חלב. כאן צד אחד (שליט מצרי בלי מנין אל) של ההגדרה דורש שני שלבים בפתרונו בשעה שהצד השני פשוט (סיסרא הוא זה שקבל כוס חלב). לכן בד"כ הגדרה דו שלבית תהיה קשה ומסובכת מהגדרה חד שלבית ויש המחמירים (כמוני) שאינם טורחים לצין זאת בהגדרתם הדו שלבית. ועל כך נסוב הדיון. האם להוסיף "(דו"ש)" כרמז בגוף ההגדרה.
תגובות
לדוגמא 13זן, 15זן, 2 נך,. 13 נך ועוד.
12 זן. אם זה אנגרם אי אפשר להגדיר את אחת האותיות כמילה ואם לא. לא הבנתי.
יש לא מעט הגדרות דו שלביות ואפילו יותר.
20 זן. שלא נדע =חס וחלילה = חו.
יש גם הגדרות טריוויה עלומות כמו
18 זן ו 11 נך.
יש גם הגדרות שלא הבנתי את התרתי אבל אולי זה רק אני.
לטעמי אפשר אחרת וזה בשום אופן אינו אישי.
וזה שלא נהנית... הגיוני שתחרוק שיניים. לזה כוונתי :-) .
ואנא ממך חסוך מעצמך וממני כנויי חיבה כגיבריש.
קראתי שוב את ההגדרות שהערתי לך והן לצערי אינן קוהרנטיות. אבל אם לדעתך זה בסדר, אז סבבה זה התשבץ שלך.
לא הבנתי את ה"תחרוק שיניים"
אבל לא נורא.
הוסף תגובה לתגובה
אני מבין מהתכתובת למעלה שזה דו שלבי.
אבל עדיין לא הבנתי מה זה אומר?
דוד המלך (4): התשובה: אחאב. הסבר: אח אב הוא דוד ואחאב היה מלך בישראל. כאן להגדרה יש שני צדדים ברורים, שהמכנה המשותף שלהם הינו הפתרון (אחאב).
דוגמא להגדרה דו שלבית:
שליט מצרי בלי מנין אל שקבל כוס חלב (5): התשובה: סיסרא. הסבר: סיסי הינו שליט מצרי בלי האות יוד (מנין= 10= יוד) ו-רא הינו אל מצרי, וסיסרא קבל מיעל אשת חבר הקייני כוס חלב. כאן צד אחד (שליט מצרי בלי מנין אל) של ההגדרה דורש שני שלבים בפתרונו בשעה שהצד השני פשוט (סיסרא הוא זה שקבל כוס
חלב).
לכן בד"כ הגדרה דו שלבית תהיה קשה ומסובכת מהגדרה חד שלבית ויש המחמירים (כמוני) שאינם טורחים לצין זאת בהגדרתם הדו שלבית. ועל כך נסוב הדיון. האם להוסיף "(דו"ש)" כרמז בגוף ההגדרה.
רק עכשיו ראיתי
הוסף תגובה חדשה לתשבץ